24 Aralık 2011 Cumartesi

28 aralık çarşamba, teslim!

herkese merhaba, 
projeleri çarşamba günü 13:30-15:30 arasında stüdyoda teslim alıyoruz. perşembe günü de stüdyo dışından davetlilerle birlikte tartışıyoruz.

çarşamba gününe istenenler, istediğiniz sayıda A1 pafta üzerine:

1. vaziyet planı (halihazır haritadan ibaret olmaması, yapılarınızın içinde bulunduğu çevreyi ve yapıların o çevreyle kurduğu ilişkiyi etkili biçimde ifade etmesi bekleniyor.)
2. düşünsel ve çevresel kurgularınız (çevre karakteristiğini ve yapılaşma pratiğini etkileyen tüm çevre bilgilerinin, analizlerin ve ana fikrin (network kurgunuz vd.) aktarıldığı ifadeler)
3. kat ilişkilerini gösteren aksonometrik ifade (patlamış perspektif, kesit perspektif vd. olabilir.)
4. 1/100 plan, kesit ve görünüşler. (görünüşler bilgisayar modelinden alınabilir. eğer çiziminiz 1/100 detaylılığında olmayacaksa 1/200 teslim edebilirsiniz ama en az bir yapının 1/100 düzeyinde teslim edilmesi bekleniyor.)
5. 1/200 maketler. ayrıca bölgenin genel karakteristiği içinde yapılarınızın ve network'unuzun konumlanmasını göstermek üzere tüm yapılarınızı bir arada içerecek bir maketi istediğiniz bir ölçekte üretip teslim ediniz. bu maketin soyutlama düzeyine projeniz bağlamında karar veriniz.
6. projenizi insan gözünden aktaran, sokaktan ve iç mekanlardan da sahneler içeren 3 boyutlu anlatımlar (renderlar, eskizler, maket fotoğrafı üstüne kolajlar vd.)

çarşambadan sonraki bir tarihte:
7. Ali'nin göndereceği şablon üzerinde projenizin özlü bir anlatımı.
8. CD/DVD (Teslim ettiğiniz tüm dokümanları-paftaları, ayrıca mümkünse paftalarda kullandığınız görselleri, paftalarda kullanmadıysanız bile maket fotoğraflarınızı ve de şablona yerleştirdiğiniz anlatımları içerecek. proje sürecinde ortaya çıkmış görsellerden bir seçkiyi de ayrı bir klasör içine kaydedip verirseniz güzel olur.)


(kişisel dileklerim: kuzey oklarını, zemin katlarında çevre ilişkilerini, planlar ve kesitlerde kotları, yan binaların nerelere denk geldiğini vd. unutmayınız, projenizi konuyu hiç bilmeyen, projeyi ve içinde bulunduğu çevreyi daha önce hiç görmemiş bir insana anlatacak paftalar hazırlamaya çalışınız ve paftaları okumayı kolaylaştırınız.)