30 Eylül 2011 Cuma

istanbullaşmak atölyesi

merhabalar,

bengi bize istanbullaşmak veri tabanının anahtar kelimelerini yolladı. niyetimiz stüdyomuz dahilinde bu sergi için işler üretmek ve bunları sergi koordinatörlerine önermek. aslında bu anahtar kelimelerden bir serisini kura ile ilgilenenlere dağıtma fikri de var, ilginç olabilir, gelen tepkilere göre karar verebiliriz. sonuçta ortaya çıkan işler arasından birlikte bir seçim yapıp istenen formatta SALT'a ulaştıracağız. şimdi birkaç konu var:

1. bu iş zorunlu olmayacak. kaç kişi katılmak istiyor, bu postanın altına yorum olarak yazınız.
2. işlerin video-film formatında olması tercih sebebi olabilirmiş, fotoğraf da iyi olurmuş.

anahtar kelimeler şunlar:

koruma, yozlaşma, tükenme, yüceltme, gerekçelendirme, yasallaştırma, taahhüt, rehabilitasyon, yeniden yapılandırma, cazibe, birikim, nefes, ıssızlık, beklenti, kimlik, tutarsızlık, yan yanalık, itiş kakış, yayılma, geçicilik, amnezi, metalaştırma, umutsuzluk, anımsatma, soyu tükenme, tasavvur, kayıtsızlık, hafıza, zorunluluk, vaat, terk, adaptasyon, blokaj, kayıtdışı, mobilite, düğüm, koruma, erteleme, yeniden kullanım, yerleşiklik, eylemcilik, inanç, tehlike, umut, tecrit, önyargı, asayiş, güvenlik, terör, ayaklanma, yok etme, çelişki, hijyen, derz, çöp, gelişme, yeniden inşa, temsil, koparma, yüzey, muğlaklık, felaket, konvansiyonel, efemera, yönetişim, hub, kurumsallık, katılım, bağlantı, sessizlik, rekabet, tüketim, ihmal, ayrıcalıklılık, teşhir, bir araya gelme, gözetim, iddia, yansıma, caka satmak


edit>> şu anda 15-16 kişi katılmak istiyor gibi görünüyor, o zaman 31 ekim pzt. gününe bu işler stüdyoya geliyor, deadline'ımız bu. şimdi:
1. mesela önümüzdeki hafta stüdyoda -ilgilenenler olarak- bir toplanıp "ne var ne yok, kim ne yapmakta" diye bir konuşmak isteyenler kimler?
2. "bana rastgele bir seri anahtar kelime verin" diyenler kimler?

16 yorum: